Rodriguez: Messi je glavna zvijezda, ali moramo biti tim
Foto: EPA

Gago: Spreman sam

Rodriguez: Messi je glavna zvijezda, ali moramo biti tim

Edmir Škorić

Argentinski nogometaši Javier Mascherano, Fernando Gago i Maxi Rodriguez govorili su jučer na konferenciji za novinare o Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Argentinci se u svojoj državi pripremaju za Mundijal u Brazilu. Očekivanja su velika. Uostalom, kakva bi mogla biti očekivanja u reprezentaciji koju predvodi nogometaš Barcelone Lionel Messi.

"Znamo da je Lionel Messi naša glavna faca, prepoznatljivi smo po njemu, ali naša odgovornost je da kao momčad pobjeđujemo utakmice", rekao je Maxi Rodriguez novinarima.

"Povreda je iza mene. Spreman sam. U prve tri utakmice moramo pokazati da smo napredovali", dodao je veznjak Fernando Gago.

Javier Mascherano je kazao kako "moramo smanjiti sve slabosti i pokušati što više napredovati". Još je dodao da "23 igrača moraju biti 100% spremna". 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nogometaš Barcelone je na pitanje o mogućem susretu s Njemačkom u četvrtfinalu odgovorio: "Najprije mislimo o BiH, Iranu i Nigeriji".

To su, zapravo, protivnici s kojim će se Gaučosi sastati u grupi F na Svjetskom prvenstvu. Argentina prvu utakmicu igra 15. juna u Rio de Janeiru protiv naše selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti