Rog ide na novu posudbu

Ne ostaje u Napoliju

Rog ide na novu posudbu

Hrvatski reprezentativac Marko Rog karijeru će nastaviti u Bundesligi.

Rog je od 2017. godine pod ugovorom s Napolijem, no pod Vezuvom se pretjerano nije naigrao, zbog čega je posljednju polusezonu bio primoran odraditi na posudbi u Sevilli.

Kako je epizodi u Andaluziji došao kraj, mediji u Italiji špekulišu kako se u Napoli neće vratiti i da odlazi na novu posudbu. Ovoga puta Rog karijeru nastavlja u Bundesligi, tačnije u Schalkeu, a informaciju je objavio i tradicionalno dobro obaviješteni italijanski novinar Gianluca Di Marzio.

Interes za nekadašnjeg fudbalera Dinama pokazivao je i Cagliari, ali čini se kako je izbor pao na Gelsenkirchen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Da je Rog na izlaznim potvrdio je i Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis, koji je otkrio da će klub, čim on ode, dovesti Eljifa Elmasa iz Fenerbahčea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi