Bh. dragulj Admir Bristrić ušao i pogodio za pobjedu Olimpije, te je tako ostavio u igri za titulu

Pobjeda kod Rogaške

Bh. dragulj Admir Bristrić ušao i pogodio za pobjedu Olimpije, te je tako ostavio u igri za titulu

Eldar Ganibegović

Olimpija je danas slavila na gostovanju kod Rogaše, a junak ekipe iz Ljubljane bio je mladi bh. reprezentativac Admir Bristrić. 

U okviru 29. kola slovenače Prve lige Olimpija je na gostovanju kod Rogaške slavila rezultatom 3:2 i ostala u trci za titulu.

Domaći tim je stigao do vodstva u 44. minuti preko Kregara, no u nadoknadi prvog dijela je izjednačio Florucz.

Potpuni preokret Olimpiji u 49. minuti donosi Silva koji je ušao samo tri minute ranije, no Korosec u 52. minuti vraća stvari na početak.

Igrala se 58. minuta kada je umjesto Coste Pinta u igru kod gostiju ušao Admir Bristrić.

Trenetu gostiju iz prijestolnice Slovenije se ta izmjena isplatila u 80. minuti kada bh. dragulj pogađa i donosi pobjedu Olimpiji.

Oglasi

Za 20-godišnjeg Bristrića ovo je ujedno bio i prvi pogodak u sezoni.

Nakon ove pobjede Olimpija ostaje druga s 56 bodova, sedam manje od vodećeg Celja za koji igra Luka Menalo. Rogaška je s 29 bodova osma, tri više od zone ispadanja.

Sljedeće kolo Olimpiji i Bristriću donosi domaći duel protiv Radomlja, dok će Rogaška na gostovanje kod Domžala.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Slovenija, Prva liga, 29. kolo:

Rogaška - Olimpija 2:3 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi