Rogers u Celtic dovodi pojačanje iz Liverpoola

Ponovo mu se pridružuje stari ljubimac?

Rogers u Celtic dovodi pojačanje iz Liverpoola

Novi menadžer škotskog velikana Celtica Brendan Rodgers ima visoke ambicije na početku svoje epizode u novom klubu.

Bivši menadžer Liverpoola na Celtic Park želi dovesti jednog aktuelnog fudbalera Redsa, konkretno Joea Allena, kojeg je upravo on doveo na Anfield iz Swanseaja.

Ovaj 26-godišnji reprezentativac Velsa nije u prvom planu Jurgena Kloppa i čini se da bi nakon ljetnog prelaznog roka lako mogao postati višak, pa se promjena kluba nameće kao logičan slijed događaja.

Allen ugovor sa Liverpoolom ima do 2017. godine, pa je ovo možda i posljednja prilika da na Anfieldu zarade nešto od njegove prodaje.

Joe Allen je u Liverpool stigao 2012. godine za 15 miliona funti, ali u ove četiri godine nije opravdao uloženi novac. Sada bi mogao biti prodan za barem tri puta manji iznos u odnosu na onaj za koji je doveden, a Celticu bi problem mogla predstavljati plata.

Reprezentativac Velsa je na Anfieldu godišnje zarađivao 2,3 miliona funti i pitanje je hoće li upravo ta stavka spriječiti njegov transfer u Celtic.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi