Tek smo danas saznali ko će suditi utakmicu Engleska - Bosna i Hercegovina

U Newcastleu

Tek smo danas saznali ko će suditi utakmicu Engleska - Bosna i Hercegovina

Eldar Ganibegović

Pomalo neobično, ali tek na dan utakmice smo saznali ko će biti glavni sudija. Naravno, govorimo o večerašnjoj utakmici između Engleske i Bosne i Hercegovine.

Večeras od 20:45 sati po centralnoevropskom vremenu, odnosno 19:45 po lokalnom, fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Engleske igraju prijateljsku utakmicu na St James' Parku u Newcastleu.

Engleskoj ćemo glumiti Sloveniju i Srbiju s kojima su pored Danske u grupi na Evropskom prvenstvu koje starta 14. juna u Njemačkoj, dok je za nas ova utakmica ko zna koji novi početak s novim selektorom, stručnim štabom i osmoricom debitanata među fudbalerima.

Danima pišemo o ovoj utakmici, ekipa SportSporta već je dva dana u Engleskoj, a tek danas smo saznali ko će večeras suditi utakmicu pred rasprodanim tribinama kultnog St James' Parka.

Tako će glavni sudija večerašnje utakmice biti 32-godišnji norveški sudija Rohit Saggi. Nakon što je prošle godine sudio Gruzija - Tajland i ove Irska - Belgija, biti će mu to treća prijateljska utakmica koju sudi reprezentacijama.

Tek počinje da gradi karijeru, pa tako ima i nekoliko utakmica u Evropskoj ligi i kvalifikacijama za UEFA-ina takmičenja s početka sezone.  U prosjeku pokazuje četiri žuta kartona po utakmici, dok vrlo rijetko daje crvene kartone.

Oglasi

Andres Olav Dale i Morte Jensen, njegovi sunarodnjaci, biti će mu pomoćnici večeras. Ni za njih se nema šta mnogo reći, također su na počecima sudijske karijere, a spomenimo da delegati i kontrolori dolaze iz Danske.

Podsjetimo, naša reprezentacija za šest dana igra prijateljsku utakmicu i protiv prvaka Evrope. Na Carlo Castellani stadionu u Empolij protivnik će biti Italja 9. juna 2024. godine.

Nakon toga na jesen slijedi takmičenje u A diviziji Lige nacija. Tamo će nam protivnici biti Mađarska, Njemačka i Nizozemska, pa su ove dvije utakmice prava provjera pred ono što nas čeka u septembru, oktobru i novembru.

Jasno je da imamo težak raspored, ali fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon deset godina padanja mora polako početi da se diže, a jaki evropski protivnici su idealna prilika za to. 

Top Komentari

redred
Toliko sudija u eng i oni norvezana dovode svasta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi