Rojo iznenadio odabirom novog kluba: "Razmišljao sam, a onda me mama nazvala i sve je bilo jasno"

Vratio se u svoj klub

Rojo iznenadio odabirom novog kluba: "Razmišljao sam, a onda me mama nazvala i sve je bilo jasno"

Endin Čaušević

Argentinski defanzivac Marcos Rojo napustio je Manchester United prije nekoliko dana, te se odlučio vratiti u Estudiantes.

Ovaj 29-godišnji defanzivac svoju karijeru počeo je upravo u Estudiantesu koji je napustio početkom 2011. godine kada je potpisao za Spartak iz Moskve.

Još je igrao za lisabonski Sporting, a na Teatar snova stigao je na ljeto 2014. godine. Rojo se u posljednje vrijeme nije naigrao u Unitedu i klub je odlučio da ga pošalje na posudbu u Estudiantes.

Rojo će vjerovatno ostati u argentinskom klubu jer mu ističe ugovor s Unitedom ovog ljeta. Argentinac je objasnio za tamošnje medije zbog čega se vratio u Estudiantes iako je imao nekoliko primamljivih ponuda.

"Imao sam dosta ponuda u januaru, ali nema ništa bolje nego vratiti se kući. Moja mama mi je rekla da se vratim i poslušao sam je. Želim da igram i vratim se na nivo na kojem sam bio prije nekoliko godina. Sretan sam što sam ponovo tu i jedva čekam da ponovo zaigram za voljeni klub", rekao je Rojo i dodao.

"Razmišljao sam šta je najbolje za mene, ali kada me mama nazvala sve je bilo jasno. Već nekoliko godina sam daleko od porodice i shvatio sam da je vrijeme da se vratim. Možda ponovo dođem u Evropu, ali sada želim samo da igram i vratim se u formu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti