Roma ga otjerala, a sada ga želi vratiti

Maicon se vraća na Olimpico?

Roma ga otjerala, a sada ga želi vratiti

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome proteklog vikenda ostvarili su važnu pobjedu na gostovanju protiv Napolija, ali je evidentno da italijanski klub ima dosta problema sa povredama.

Pred meč s Napolijem na treningu se povrijedio lijevi bek Bruno Peres pa je Luciano Spalletti bio primoran da na tu poziciju stavi štopera Juana Jesusa. Ipak, čini se da su čelnici Rome našli rješenje kako da riješe problem sa pozicijom lijevog beka.

Naime, italijanski mediji prenijeli su danas da bi se na Olimpico trebao vratiti iskusni Douglas Maicon. Ovaj 35-godišnji fudbaler nije član Rome od ovog ljeta jer mu je istekao ugovor, ali je nastavio trenirati sa ovim klubom kako bi radio na svojoj fizičkoj spremi.

Roma ima pravo da potpiše ugovor sa Maiconom, te bi on odmah dobio pravo da zaigra za ovaj klub. Navodno, ovaj problem trebao bi se riješiti već ove sedmice, te se očekuje da Maicon bude u konkurenciji za naredni meč rimske ekipe. Brazilac bi i pored svega najvjerovatnije već u januaru bio slobodan igrač.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi