Roma protutnjala kroz Istanbul, Edin Džeko zabio gol

Vučica slavila sa 3:0

Roma protutnjala kroz Istanbul, Edin Džeko zabio gol

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su u gostima pobijedili Basaksehir sa 3:0 u meču petog kola grupne faze Evropske lige.

Roma je po drugi put ubjedljivo savladala Basaksehir nakon što je u prvom meču na svom terenu slavila sa 4:0. Ovaj put su Rimljani odigrali veoma dobar meč i sve su riješili nakon prvih 45 minuta.

Basaksehir je dobro otvorio meč i imao dobru šansu preko Višće, ali se rezultat nije mijenjao. I onda u 30. minuti Roma je povela sa 1:0. Jedan od igrača domaćih igrao je rukom u svom kaznenom šesnaestercu, a sudija Hategan je opravdano pokazao na penal.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Veretout koji je pogodio za 0:1. Roma je do drugog gola došla u 41. minuti. Pellegrini je upisao asistenciju, a mrežu istanbulskog kluba ovaj put zatresao je Kluivert.

Samo pet minuta kasnije bilo je 0:3 za Romu. Pellegrini je ponovo fantastično asistirao, a ovaj put mrežu Basaksehira zatresao je Edin Džeko.

U nastavku meča Roma je čuvala svoju prednost i bilo je jasno da će Basaksehir teško doći do pozitivnog rezultata. Treba istaći da je utakmica bila prekinuta sredinom drugog dijela kada su navijači Basaksehira pogodili u glavu Pellegrinija koji je morao zatražiti ljekarsku pomoć.

No, nakon što je meč nastavljen Roma je do kraja čuvala rezultat, te je ostalo do kraja 0:3. Edin Džeko igrao je do 72. minute, dok je Višća proveo svih 90 minuta na terenu.

U istoj grupi igrali su Wolfsberger i Borussia Monchengladbach, a na kraju su gosti iz Njemačke slavili sa 1:0. Odlučujući trenutak meča desio se u 60. minuti kada je jedini gol na meču postigao Stindl.

Monchengladbach je trenutno prvi sa osam bodova koliko ima i drugoplasirana Roma. Basaksehir je treći sa sedam, dok posljednji Wolfsberger ima četiri boda.

Zanimljivo je bilo i u grupi G gdje smo vidjeli dosta preokreta. Porto je slavio u gostima protiv Young Boysa nakon preokreta sa 2:1. Domaći su poveli golom Fassnachta, dok je pobjedu Portu u finišu meča donio Aboubakar sa dva gola.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U istoj grupi igrali su Feyenoord i Rangers, a meč je završen 2:2. Golove za holandski tim postigli su Toornstra i Sinisterra, dok je dva gola za Rangers zabio Morelos.

Rangers je prvi u ovoj grupi sa osam bodova, a zatim slijede Porto i Young Boys koji imaju po sedam. Feyenoord je trenutno posljednji sa pet bodova, ali u posljednjem kolu je i dalje sve otvoreno.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi