Roma slavila, dvije asistencije Pjanića

Pjanić odličan u pobjedi Rome

Roma slavila, dvije asistencije Pjanića

Novara i Roma, odigrali su drugi meč večerašnjeg programa, u okviru 10. kola Seria A, a Vučica je slavila gostujuću pobjedu, rezultatom 0:2.


Na stadionu Silvio Piola u Novari, domaća Novara i Roma, odigrali su dobar meč, u kojem je Vučica slavila sigurnu pobjedu.

U ovaj meč, Rimljani su ušli prilično oslabljeni, pogotovo u odbrani, tako da su Casseti i Burdisso činili stoperski tandem, a ne bokovima su bili Rosi i Tadei.

U početnih pet minuta, Novara je imala terensku inicijativu, a prvu priliku ipak bilježimo za goste, u 7. minuti, nakon soloprodora, šutirao je Lamela, ali pravo u golmana.

U prvom dijelu, prvog poluvremena, nije se dešavalo ništa značajnije, a vrijedi izdvojiti jedan dobar prodor Rosija, kada je šutirao pored gola, te jedan pokušaj našeg reprezentativca, Miralema Pjanića, kada je slabo zahvatio loptu, iz povoljne situacije.

U 29. minuti, Pjanić je zaradio i žuti karton.

Do kraja poluvremena, najbolju priliku su imali domaći u 41. minuti, kada je stoper Centurioni šutirao glavom, preko gola. U sudijskoj nadoknadi, odlično je šutirao i Tadei, ali pored gola.


U drugom poluvremnu, Roma je krenula odlučnije, držali su loptu u svojim nogama, ali bez većih prilika. Uglavnom se igralo se na polovini domaćina.

U 68. minuti, Novara je propustila veliku šansu, nakon što se Meggiorini našao oči u oči sa Stekelenburgom, golman Rome je sjajno odbranio.

Samo pet minuta kasnije, uslijedila je kazna. Pjanić je fenomenalno pronašao Bojana Krkića, koji se odlično snašao i pogodio za vodstvo Rimljana. Već u sljedećem napadu, šut Porcarija je okrznuo stativu, tako da je i ova šansa Novare otišla u nepovrat.

Samo tri minute kasnije, bilo je 0:2; Pjanić je izveo korner sa lijeve strane, najviši u skoku je bio Osvaldo i postavio konačan rezultat ovoga meča.

Pjanić je izašao u 87. minuti, a Roma se ovom pobjedom približila vrhu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.