Roma uz dosta muke na Olimpicu pobijedila Gent, Džeko upisao asistenciju

Leverkusen bolji od Porta

Roma uz dosta muke na Olimpicu pobijedila Gent, Džeko upisao asistenciju

E. Čaušević

Roma je večeras sa minimalnih 1:0 pobijedila Gent na svom terenu u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige.

Ekipa Paula Fonsece ni večeras nije baš odigrala sjajnu utakmicu, te je uz dosta sreće uspjela da slavi sa 1:0. Gent je imao na Olimpicu nekoliko odličnih prilika u drugom poluvremenu, ali na kraju nisu došli do gola u gostima.

Roma je dobro počela utakmicu i na otvaranju meča je imala dvije dobre šanse preko Perottija, ali je ostalo 0:0. No, ključni detalj ove utakmice desio se u 13. minuti.

Edin Džeko je sjajno uposlio Carlesa Pereza koji je izašao sam ispred golmana gostiju i pogodio je za 1:0. Tada se činilo da će Roma krenuti odmah po drugi gol, ali to se nije desilo.

Vučica nikako nije uspjevala da ozbiljnije zaprijeti Gentu koji je to pokušao kazniti u nastavku meča. Gosti su u drugom dijelu bili mnogo bliži golu i izjednačenju, ali je Pau Lopez s nekoliko odbrana spasio Romu.

Rimljani su na kraju uspjeli slaviti sa 1:0 i s ovim rezultatom idu narednog četvrtka na revanš. Bh. reprezentativac Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Do pobjede na svom terenu večeras je došao i Bayer Leverkusen koji je sa 2:1 savladao Porto. Apotekari su poveli u 29. minuti golom Alarija, dok je prednost udvostručio Havertz u 57. minuti kada je pogodio s bijele tačke.

No, Porto je u finišu meča uspio da dođe do 2:1 golom Luisa Diaza i tako ostvari dosta dobar rezultat pred revanš koji se za sedam dana igra u Portu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Gledam ovu tekmu i kontam u glavi , da Edin neigra za Romu ja im nikad ni jednu utakmicu nebi pogledao
5 1
mer12
ovog trenera trebaju otpustiti, igraju mu Kolarov, Peroti i Cristante , a Under i Kluvert sjede na klupi pa svaki napad su upropastili, usporili...bez Diaware i Zaniola ne lice na istu ekipu prije januara
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi