Roma želi kapitena Dinama, problem predstavlja visina obeštećenja

Da li će Modri ipak popustiti?

Roma želi kapitena Dinama, problem predstavlja visina obeštećenja

S. Mlaćo

Kao bomba u hrvatskim medijima odjeknula je informacija da italijanska Roma u svojim redovima želi kapitena Dinama Arijana Ademija.

Navodni bi Rimljani platili četiri miliona eura, te tako osvježili vezni red.

Prema pisanju Gazzette delo Sport u sve je upetljan i Lazio, koji također ima na radaru Ademija, pa će biti veoma uzbudljivo ove zime na Maksimiru.

Iz Dinama se za sada ne oglašavaju, ali hrvatski mediji navode da bi eventualno obeštećenje za Ademija iznosilo osam do deset miliona eura, te da Nenad Bjelica lako pustiti jednog od glavnih igrača.

Ademi je prije dvije godine imao i problema sa dopingom, ali se uspio vratiti i postati veoma važna karika u timu hrvatskog pvaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Naime, Makedonac je poslije pobjede Dinama nad Arsenalom bio pozitivan na nedopuštena sredstva i određena mu je četverogodišnja suspenzija, međutim na teren bi se mogao vratiti prije od očekivanog.

Dinamo se u nekliko navrata žalio na UEFA-inu drastičnu kaznu, a dio argumenata zagrebačkog kluba je zvanično uvažen. Ademiju je kazna smanjena s četiri na dvije godine i na teren se vratio krajem 2017. godine.

Top Komentari

niko nikovic
Šta ovo lupate na kraju teksta, da će se Ademi vratiti na teren krajem ove godine ??? Pa Ademi se na teren vratio prije 15 mjeseci, to sa dopingom je davno završeno.
27 0
Titotejebo
Copy paste novinari
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi