Procurile tajne i otkriveno ime jedinog kluba s kojim je Roman Abramovič odbio pregovarati

Nije htio da posluje s njima

Procurile tajne i otkriveno ime jedinog kluba s kojim je Roman Abramovič odbio pregovarati

Edmir Škorić

Bivši vlasnik lojndonskog Chelseaja Roman Abramovič imao je svoje "zlatno pravilo" - s jednom ekipom nikada nije želio da posluje, odnosno pregovara.

Bivši igrač Chelseaja Carlton Cole, koji je bio na pragu transfera u redove domaćeg rivala, otkriva tu informaciju i ističe da je ruski tajkun spriječio njegov prelazak.

Roman je bio vlasnik Chelseaja od 2003. do 2022. godine. Nekoliko sedmica nakon izbijanja rata u Ukrajini, vlasti Premier lige diskvalificirale su ga iz njegovog udjela u Chelseaju, što je bilo zbog sankcija nametnutih Rusiji. Sada mnoge priče iz njegovog vremena u engleskom klubu još uvijek izlaze na vidjelo.

Prije nekoliko dana u podcastu "TalkSport" pojavio se intervju s bivšim igračem Chelseaja Carltonom Coleom. 39-godišnjak je otkrio da je bio blizu prelaska u Tottenham, no propalo je zbog Romana Abramoviča koji je blokirao posao.

“Bio sam na korak od prelaska u Tottenham. Bio sam čak i na ljekarskom pregledu. Roman Abramovič je saznao za to i rekao mi: 'Moraš se vratiti! Ne ideš u Tottenham. Ne možeš tamo. Ne poslujem s njima! Imam drugu ponudu za tebe'", otkrio je engleski napadač.

Ispostavilo se da je Abramovičev prijedlog za Colea bio... put u Rusiju.

Oglasi

"Vratio sam se na stadion s tatom i stricem. Abramovič je bio tamo i pitao sam ga kamo idem. Rekao mi je: 'Potpisat ću ti novi ugovor, ali moraš ići u moskovski CSKA'. Bio je to njegov drugi tim", priznao je Cole.

Situacija se trebala dogoditi u sezoni 2002./03., kada se Cole borio za poziv u reprezentaciju. Stoga je odlučio odbiti Abramoviča.

"U to vrijeme, ako si igrao u inostranstvu, bilo te je teško očekivati poziv, pa sam mu rekao: 'Prijatelju, ja ne idem u CSKA'", ispričao je napadač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Abramovič i Cole razišli su se 2006., kada je igrač prešao u West Ham United. Prije toga bio je na nekoliko posudbi.

Nije poznato zbog čega je Roman odbijao da posluje s Tottenhamom i da li je to razlog zbog lošeg odnosa sa prvim čovjekom tog kluba Levyjem.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi