Romanov: To su idioti i budale

Vlasnik Heartsa bez dlake na jeziku

Romanov: To su idioti i budale

Vladimir Romanov, kontroverzni vlasnik škotskog prvoligaša Heartsa, još jednom je zabavio javnost na Otoku.

Naime, deo medija i navijača je kritički reagovao na njegovu odluku da smijeni Jima Jefferiesa i postavi na tu poziciju Portugalca Paula Sergia što nije dobro leglo ruskom biznismenu sa litvanskim pasošem.


"Svako ko smatra da je Jefferies trebao da ostane trener je ili budala ili idiot. Ne mogu da drugačije nazovem ljude koji smatraju da je čovjek koji ima jednu pobjedu u 15 mečeva trebao da ostane na klupi. Ono što piše po medijima je očekivano jer su to majmuni kojima je Hearts stalna meta" rekao je po temperemanetu poznati Romanov koji se na kraju obrusio na cijelu Škotsku.


"Sada razumijem zašto je Škotka 61. na FIFA rang listi u društvu Albanije, Gabona i Litvanije".


Romanov je vlasnik Heartsa od 2005. kao i košarkaškog kluba Žalgiris iz Kaunasa. Hearts je prošlo prvenstvo završio kao treći, ali u poslednjih 8 utakmica nije pobijedio što se nastavilo u prva dva kola novog šampionata u kojima je osvojen jedan bod uz remi sa Paksom u Evropskoj ligi. Bogati gazda Srca je ponat po brojnim čudnim odlukama pa je tako svojevremeno bez ikakovog razloga dva puta najurio trenera u Žalgirisu i to Maskoliuonosa i Petrovića dok se u Hertsu obračunao  sa Stevenom Presslyem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.