Romelu Lukaku je među najvećim nogometnim luzerima

Trofeji kao da bježe od njega

Romelu Lukaku je među najvećim nogometnim luzerima

E. Škorić

Fantastičnu sezonu imao je Romelu Lukaku u Interu, ali uzalud. Trofej nije osvojio. Ni sam se ne sjeća kada je posljednji osvojio.

Belgijski reprezentativac je u finalu Evropske lige s Interom izgubio od Seville s 3:2, a uz to uz jedan postignuti gol, postigao i autogol. Na neki način tragičar Intera, ali njemu opet nema šta da se zamjeri.

Lukaku je, očigledno, neko od koga trofeji jednostavno bježe. Još kao igrač Anderlechta je posljednji osvojio 2010. godine.

U narednih desetak godina igrajući za WBA, Chelsea, Manchester United, Everton i Inter nije osvojio nijedan trofej.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Izgledalo je da bi se to proklestvo moglo sinoć srušiti, ali nastavilo se. Zabrinjavajuće i za Romelua i za navijače Intera, koji vjeruju da će naredne sezone ipak biti osvojen neki trofej.

Ali, ne možemo da umanjimo kvalitete 27-godišnjeg napadača koji je u ovoj, sada već prošloj sezoni u dresu Intera odigrao 51 utakmicu i postigao 34 gola uz šest asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ali je zato “luzer” nas napunio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti