Mourinho Lukakuu zatvorio vrata Fenera, Belgijanac dao očajnu izjavu u medijima

Nudi se Saudijcima

Mourinho Lukakuu zatvorio vrata Fenera, Belgijanac dao očajnu izjavu u medijima

Eldar Ganibegović

Romelu Lukaku neće pojačati Fenerbahče što je potvrdio i Jose Mourinho. Belgijski napadač je nakon toga dao, kako su je mnogi protumačili, očajnu izjavu za medije.

Jose Mourinho postao je novi trener turskog Fenerbahčea. Po njegovom dolasku pojavile su se špekulacije da bi mogao doći neki od igrača Rome, konkretno Lukaku ili Dybala, ali od toga neće biti ništa.

"Bilo je govora o nekim igračima koje sam ranije trenirao. Želim da svima bude sto posto jasno. Nemam nimali interesa u dovođenje niti jednog igrača iz Rome", rekao je Mourinho.

Nakon što je postalo jasno da Romelu Lukaku neće doći na Sukru Saracoglu stadion, belgijskog napadača novinari su upitali o potencijalnom odlasku u Saudijsku Arabiju gdje ide sve više zvijezda iz Evrope.

Mnogi su njegov odgovor protumačili kao očajan u navodnoj namjeri da se ponudi klubovima iz Saudijske Arabije. 

"Saudijska Arabija me ne bi spriječila da se razvijam kao igrač. Nivo će rasti u Saudi Pro ligi. Rast će biti na mnogo višem nivou nego što mnogi misle. Sve više fudbalera će igrati tamo.

Oglasi

To je i zbog načina na koji tamošnji navijači doživljavaju fudbal. Infrastrukturu još treba poboljšati, ali svi veliki evropski klubovi znaju da Saudijska Arabija ne zaostaje. To se već može vidjeti u boksu, golfu ili Formuli 1", istakao je Lukaku. 

Upitan je zatim o ponudi Al Hilala.

"Pregovori su bili veoma intenzivni i trajali dvije sedmice. Dva dana zaredom stalno sam razmišljao i govorio: 'Da, idem' ili 'Ne, ne idem'", rekao je Romelu Lukaku, prenosi The Telegraph.

Podsjetimo, Romelu Lukaku je igrač Chelseaja i s londonskim klubom ima ugovor do ljeta 2026. godine. Postigao je 21 gol i podijelio četiri asistencije na posudbi u Romi prethodne sezone.

Gotovo sigurno je da će ovog ljeta napustiti Chelsea koji ga nema u svojim planovima i, ružno je reći, ali želi da ga se riješi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi