Lukaku ima zanimljive ponude: U igru za potpis se uključio i još jedan velikan
FOTO: EPA

Očekuje nas uzbudljivo ljeto

Lukaku ima zanimljive ponude: U igru za potpis se uključio i još jedan velikan

H. Zilić

Veoma zanimljivo će biti ovo ljeto kada je u pitanju Romelu Lukaku i nastavak karijere ovog 30-godišnjeg belgijskog napadača koji je trenutno na posudbi u redovima italijanske Rome.

Chelsea je posudio Lukakua Romi do ljeta 2024. godine, ali dosta je upitnika šta i kako dalje? Mnoge su opcije u igri.

Roma će teško moći da ispoštuje zahtjeve Chleseaja i plati 30 miliona eura za otkup ugovora belgijskog napadača koliko traži londonski klub.

U igri je još nekoliko klubova za njegov potpis, a najmanje šanse su da ostane u Chleseaju prenose mediji u Italiji.

Spominju se i klubovi iz Saudijske Arabije koji nemaju problema sa finansijskom konstrukcijom, a na ruku im ide i novo pravilo od sezone 2024/2025.

Oglasi

Naime, broj stranaca u Saudijskoj Arabiji se povećava od naredne sezone. Svaki klub u Saudijskoj Arabiji od naredne sezone može imati u svom sastavu dva stranca više, tačnije, sa osam na deset, a to bi moglo predstavljati dodatni motiv za dovođenje igrača.

Italijanski mediji pišu da razvoj situacije prati i AC Milan koji također želi Lukakua, ali opet u prednosti je Roma, iako finansijski teško mogu ispratiti cijelu priču.

Navijači Vučice žele da Lukaku ostane stanovnik Rima, a šansa bi bila i eventualna prodaja i zarada nekog od igrača koja bi molga pokriti finasijski kostur kostur oko Lukakua.

Saudijci ozbiljno gledaju prema Italiji

Klubovi iz Saudijske Arabije bi mogli ovo ljeto u Italiji odraditi dobar posao, tako da se priča i oko Lukaku pojačava.

Saudijci žele i Ciru Immobilea, a na meti su još neki fudbaleri koji igraju u Seriji A, a već ranije su Saudijci imali dobar šoping na Čizmi.

Oglasi

Prošlog ljeta, Milinković Savić iz Lazija, Brozović iz Intera, Ibanez iz Rome, Demiral iz Atalante, Sabiri iz Fiorentine i Barow iz Bologne spakovali su kofere i iz Italije prešli u Saudi Pro ligu.

Očekuje nas uzbudljivo i zanimljivo ljeto gdje će klubovi iz Saudijske Arabije svakako biti ponovo glavna priča.

Što se tiče Romelua Lukaku sam fudbaler nije izrazio posebnu želju kada je u pitanju nastavak karijere, bilo je nekih špekulacija, ali daleko od same istine.

Belgijanac vjerovatno ne bi imao ništa protiv toga da ostane u Rimu. U London se skoro izvjesno neće vraćati, a kako će reagovati na eventualne ponude iz "obećane zemlje", ostaje nam da vidimo.

Romelu Lukaku je u tekućoj sezoni u dresu Rome odigrao 37 utakmica, postigao 18 golova i upisao četiri asistencije u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lukaku je i rekorder belgijske reprezentacije za koju je odigrao 114 nastupa, postigao 83 gola, a na ljeto ća na Euru tražiti i novi dobar rezultat sa Belgijancima.

Vjerovatno će nakon pomenutog Evropskog prvenstva nogo toga biti jasnije kada je u pitanju nastavak karijere jer bi se upravo i sredinom jula mnogo toga trebalo zakuhati na fudbalskoj pijaci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi