Šapina iz Dinama u Ettifaq
Šapina na treningu novog tima

Radio i u našoj zemlji

Šapina iz Dinama u Ettifaq

S. Mlaćo
Nekadašnji trener Brotnja, Zvijezde Gradačac, Metalleghea iz Jajca Romeo Šapina pronašao je novi klub.

Naime, Šapina je posljednji angažman imao u Omladinskoj školi Dinama iz Zagreba gdje je radio sjajan posao.

Sada je stigao poziv iz Saudijske Arabije i brzo je dogovorio angažman u klubu Ettifaq FC gdje će raditi sa mladim selekcijama, trenutno U-15.

Mnogo pažnje se u ovom klubu posvećuje radu sa mladim nogometašima, te nema sumnje da je Šapina napravio pravi potez u svakom pogledu. 

Ettifaq FC je osnovan 1944. godine nakon spajanja tri kluba. Prvi je saudijski tim koji je osvojio međunarodnu titulu – Kup arapskih klupskih prvaka 1984. godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ujedno je i prvi tim koji je osvojio Saudijsku Premier ligu bez poraza, te prvi tim iz Saudijske Arabije koji je osvoio GCC Ligu prvaka.

Ukupno ima 13 različith trofeja, a sa klupe su ga između ostalih predvodili Miodrag Ješić, Branko Ivanković, Goran Tufegdžić...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi