Romin promašaj našao klub

Doumbia u Sportingu

Romin promašaj našao klub

Edmir Škorić

Pomalo i zaboravljeni napadač Seydou Doumbia karijeru će nastaviti u Sportingu.

Roma je odlučila Doumbiju posuditi Sportingu, koji ima pravo kasnije otkupiti igračev ugovor za šest miliona eura.

Reprezentativac Obale Slonovače je za 14.4 miliona eura iz CSKA prešao u Romu, ali se ispostavio kao veliki promašaj i rimski klub ga je odmah poslao na posudbu u Newcastle, pa potom u Basel, ali ti klubovi nisu željeli otkupiti ugovor Doumbije.

Prema pisanju sportskog lista A Bola, Sporting je na pragu dovođenja Doumbije, a ako on zabije 20 golova ili klub izbori Ligu prvaka, portugalski klub onda mora da ga kupi.

Dvadesetedevetogodišnji napadač je u 34 nastupa za Basel ove sezone postigao 21 pogodak, ali švicarski tim ga je odlučio vratiti Romi na kraju sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi