Rommedahl: Ne zanima me Basel

Ne planira napustiti Ajax

Rommedahl: Ne zanima me Basel

Edmir Škorić

Švicarski Basel planirao se u zimskom prelaznom roku pojačati sa krilnim igračem amsterdamskog Ajaxa Dennisom Rommedahlom, no Danac tvrdi da nije zainteresovan za ovaj transfer.

"Trenutno me ne zanima transfer u Švicarsku. Stvarno sam sretan u Ajaxu i želim ostati ovdje dok mi ne istekne ugovor sljedećeg ljeta", kazao je Rommedahl za Ajaxovu TV postaju.

"Osjćeam se još uvijek kao važan dio Ajaxa i nestrpljiv sam u ostatku sezone. Ne mislim da je interes Basela ozbiljan, ali je uvijek lijepo čuti da drugi klubovi još razmišljaju o tebi. Imam već 31 godinu i osjećam se polaskan", dodao je Rommedahl.

Rommedahl je tokom ove sezone pretežno sjedio na klupi, no trener Martin Jol još uvijek ga smatra sastavnim dijelom prve momčadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.