Koeman postavio veliki izazov pred vezne igrače Barcelone

Moraju biti efikasniji

Koeman postavio veliki izazov pred vezne igrače Barcelone

Endin Čaušević

Ronald Koeman će i u narednoj sezoni biti trener Barcelone.

Nizozemski stručnjak se nije baš proslavio u svojoj prvoj sezoni na klupi katalonskog kluba i bilo je špekulacija da bi mogao dobiti otkaz.

Međutim, Joan Laporta je održao sastanak s njim na kraju sezone i odlučio mu je pružiti podršku, te će Koeman i u novoj sezoni biti na klupi Barcelone.

Katalonci su već počeli pripreme, a Koeman je već otpisao nekoliko fudbalera. Barcelonina transfer lista je poprilično duga, a na njoj se, između ostalih, nalaze Miralem Pjanić, Samuel Umtiti, Philippe Coutinho, Martin Braithwaite...

Koeman je najavio velike promjene u novoj sezoni što se tiče igre njegovog tima, a već je dobio nekoliko pojačanja zbog kojih bi Barcelona trebala biti dosta opasnija.

Također, Koeman je govorio i o svojim veznim igračima gdje su mu "udarne igle" Frenkie de Jong i Pedri, a tu je i Sergio Busquets. Jasno je da od veznog reda očekuje dosta više.

Oglasi

"De Jong i Pedri su odlični igrači i imaju dobre sezone, ali sigurno je da mogu još bolje. Dobro su igrali i prošla sezona je poslužila veznom redu da se što boje upoznaju, a tek sada očekujem od njih da zablistaju", rekao je Koeman i dodao.

"Od svakog svog veznog igrača očekujem da u sezoni postigne između tri i šest golova. Sve ispod toga je jako loše, a sve iznad je odlično".

Vjeruje da će mu novi igrači Memphis Depay i Sergio Aguero itekako dobro doći u fazi napada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sergio je važno pojačanje za nas. Bit ćemo dosta opasniji sada ispred gola protivnika. To je iskusan napadač koji je veoma opasan u kaznenom prostoru i nadam se da će opravdati očekivanja".

"Za Memphisa znam kakav je fudbaler i koliko je posvećen fudbalu. Brz je i veoma snažan i donijet će nam dosta toga. Može igrati na mnogim pozicijama u napadu i sada tek dolazi na vrhunac svoje karijere. U Lyonu je mnogo napredovao i sazrio kao igrač".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1626677276
Nema goreg komentatora od onog Adisa Hadzica sto je zavrsio politicarski fakultet. Fizicki ruzan,zdrokavog glasa,necista govora,pogresnog naglaska,...da ne nabrajam,ugasim zvuk da ga ne slusam.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi