Ima hrabrosti da se javi: Koeman izjavama provocira Barcelonu i Xavija

Na Nou Campu je dobio otkaz

Ima hrabrosti da se javi: Koeman izjavama provocira Barcelonu i Xavija

Admin Čaušević

Ronald Komean je jesenas dobio otkaz u Barceloni, a u međuvremenu je dogovorio i povratak na klupu reprezentacije Nizozemske. 

Iako su mnogi mišljenja da je Barcelona prodisala Komeanovim odlaskom, nizozemski trener smatra drugačije što potvrđuju i njegove izjave.

"Sigurno su napredovali u nekim stvarima. Doveli su tri igrača koji mogu igrati naprijed. Nije to dobro za porediti", rekao je Koeman te nastavio:

"Kada sam otišao Barcelona je bila na osam bodova iza Reala, a sada je ta prednost duplo veća. Nema potrebe da se lažemo, ako gubite domaće utakmice onda je zbog nečga."

"To je danas Barcelonina realnost. Treba vremena da se vrati na ono što je bilo, a ne da se misli kako se nisu osvojili trofeji. Treba razmišljati dugoročno i podržavati trenera", kazao je Koeman.

Barcelona pod Koemanovim vodstvom nije uspjela proći grupnu fazu Lige prvaka, dok je Xavi između ostalih uspio pobijediti Real s 0:4 i dovesti Barcu na korak od plasmana u top 4.

Svakako treba napomenuti da je ponos Katalonije pod Xavijevom palicom po prvi put izgubila tri domaća uzastopna duela, međutim razlika između Xavijeve i Komeanove Barcelona je i više nego evidentna.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Koeman pokrij se ušima majke ti,uzeo si lovu za ništa,nikad lakše zaradio nisi....najgori trener zadnjih 10 god
1 6
denimen9
Još jednom da iskoristim priliku da čestitam Xavi-u na pobjedi protiv Reala. Vrhunac sezone hahahaha
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi