Ronaldinho bacio navijače u trans

Čak 20.000 navijača dočekalo Ronaldinha

Ronaldinho bacio navijače u trans

Ronaldinho je zaludio navijače u Rio de Janeiru. Bivša zvijezda Barcelone i Milana danas je stigla u Flamengo gdje ga je dočekalo 20.000 zanosnih navijača. Svi su bili u delirijumu.

Ronaldinho je dočekan na istom mjestu gdje je dočekan legendarni Zico kada se 1985. vratio iz Italije. Ronaldinho će na dresu nositi istu Zicovu desetku, a navijači se nadaju da će i na terenu ponuditi makar mali dio onoga što je pokazivao Zico, jedan od najvećih brazilskih nogometaša svih vremena.

"Zbog ovoga sam se i odlučio vratiti u Brazil. Većina naših igrača se u domovinu vraća da završi karijeru, a ja se vraćam iz drugih razloga. Nakon dugo godina čekanja Brazil je dobio organizaciju Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara i to su razlogi koji su me motivirali da se vratim", rekao je 30-godišnji fantazist.

Ronaldinho je domovinu napustio prije deset godina kada je Gremio zamijenio PSG-om. Nakon igranja u Parizu prešao je u Barcelonu gdje je postao najbolji igrač svijeta, a nakon jedne loše sezone odlazi u Milan.

U dresu Rossonera je tek s vremena na vrijeme pokazivao svoj nevjerovatan talenat, pa kad je vidio da za njega više nema mjesta u svlačionici Milana odlučio se za povratak kući. Ipak, nije završio u Gremiju nego u Flamengu s kojim je potpisao na četiri godine.

"Želim odigrati što je bolje moguće i tako zahvaliti ovim divnim navijačima koje svojim igrama i trofejima želim učiniti sretnima. Ponosan sam što sam imao doček kao Zico. Ovaj dres sa broejm 10 ima slavnu historiju koju ću nastojati nastaviti", istakao je prezadovoljni Ronaldinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.