Ponovo naljutio Brazilce: Ronaldinho pred finale poslao poruku Messiju

Čini se da ga nije previše briga

Ponovo naljutio Brazilce: Ronaldinho pred finale poslao poruku Messiju

Esmer Oštraković

Argentina će danas igratu utakmicu finala Svjetskog prvenstva, a protivnik je reprezentacija Francuske koja će pokušati odbraniti titulu prvaka svjeta.

Naime, Argentinci će pokušati da konačno sa Messijem osvoje Mundijal, ali jasno je da će se dosta toga na današnjoj utakmici pitati i Francuzi.

Jasno je da će obje reprezentacije dati sve od sebe da ostvare pobjedu i tako obraduju svoje navijače sa titulom prvaka Svijeta.

Ovo je posebno finale za Messija, kojem će ovo biti posljednja utakmica na Svjetskom prvenstvu, a sve može završiti fenomenalno ukolio ostvari pobjedu.

Messi će sa tribina imati i podršku svog velikog prijatelja, Ronaldinha koji Argentinca gleda kao svog malog brata.

Njih dvojica su izgradili veliko prijateljsktvo u Barceloni, iako je Još 2008. godine Brazilac napustio ovaj klub.

Oglasi

Ostali su Messi i Ronaldinho veliki prijatelji, a to najbolje pokazuje poruka koju je Ronaldinho prije finala poslao Messiju.

"Leo je moj brat. Sve što je potrebno još da uradi jeste da osvoji Svjetsko prvenstvo. Nadam se da će napraviti još jedan korak i da će ostvariti svoj san", rekao je Ronaldinho.

Ronaldinho je već pratio neke utakmice Argentine na ovom Svjetskom prvenstvu, a posebne reakcije imao je na utakmici protiv Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tada je slavio i aplaudirao na golove koje su postigli nogometaši Argentine, a to nije baš najbolje prihvaćeno u Brazilu.

Naravno razlog je njihovo veliko rivalstvo, ali Ronaldinho prije svega gleda svoje prijateljstvo sa Messijem, pa sve ostalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti