Ronaldinho napustio Flamengo

Nakon što je suspendovan iz tima

Ronaldinho napustio Flamengo

A. Haznadarević

Nekada najbolji fudbaler svijeta, legendarni Ronaldinho prekinuo je saradnju sa Flamengom nakon što je dobio suspenziju zbog izostanka sa prijateljskog meča.

Ronaldinho je dobio dozvolu da posjeti majku koja je imala zdravstvenih problema, međutim nije se vratio na vrijeme te je u srijedu propustio trening, a zatim i zakasnio na let za Teresinu gdje se trebao odigrati prijateljski susret.

Sve to je jako razljutilo vodstvo kluba, a potpredsjednik kluba pred utakmicu je poručio Ronaldinhu da klub postoji već sto godina i da može pobjeđivati i bez njega.

Najvjerovatniji razlog za ovako ponašanje jednog od najpoznatijih brazilskih fudbalera je taj što se već odavno žalio na dugovanja kluba prema njemu, a u jednom navratu je i zaprijetio čelnicima kluba da će napustiti klub i vratiti se u Evropu jer na stolu ima par ponuda.

Inače, Ronaldinho je prije dolaska u Flamengo nastupao za Gremio, PSG, Barcelonu i Milan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.