Ronaldinho novim plesom proslavio gol i titulu

Atletico Mineiro bolji od Cruzeira

Ronaldinho novim plesom proslavio gol i titulu

A. Haznadarević

Atletico Mineiro je predvođen nekada najboljim fudbalerom svijeta Ronaldinhom došao do titule Mineiro 1 lige, nakon što je iz dvomeča sa Cruzeirom izašao kao pobjednik sa ukupnim rezultatom 4:2.

Ronaldinhova momčad je uprkos porazu od 2:1 došla do trofeja, a jedini gol sa kojim je zapečena sudbina Cruzeira, postigao je upravo Ronaldinho u 78. minutu meča. Gol je veliki Ronaldinho proslavio na sebi svojstven način - novim plesom za koji je pripremio sve saigrače.

Zanimljivo je to što su sva tri pogotka na meču postignuta iz jedanesteraca, a u redovima Cruzeira u oba navrata je siguran izvođač bio Dagoberto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti