Ronaldinho presretan zbog Milanove pobjede

'Povratak otpisanih'

Ronaldinho presretan zbog Milanove pobjede

Edmir Škorić

Milan je u nedjelju spektakularno slavio protiv Cagliarija (4:3), uz jedan pogodak Ronaldinha iz penala, te nekoliko asistencija fenomenalnog Brazilca.

Prava golijada na San Siru, no na kraju su Rossoneri, ipak, došli do pobjede nad Cagliarijem i tako ostali u ravnopravnoj utrci sa Interom i Juventsuom za Scudetto. Iako je u petak imao groznicu, brazilski 'fenomen' Ronaldinho u nedjelju je stisnuo zube i odigrao dobrih 90 minuta.

"Uistinu sam sretan, jer momčad je danas osvojila bodove i to je najbitnije. Također sam sretan zbog asistencija, lako mi je kada sam u mogućnosti igrati sa inteligentnim napadačima kao što su Borriello i Pato. Oni znaju što ja mogu učinit za njih na terenu", kazao je Ronaldinho za Milan Channel, te dodao.

"Unatoč groznici u petak, ostao sam miran jer sam jedino tako bio u mogućnosti trenirati sa ostatkom ekipe, i na kraju napravio sam dobar posao. Želim i dalje biti na ovoj razini."

Milan je ovom pobjedom došao do 25. boda u 13 odigranih prvenstvenih utakmica, a u srijedu će na San Siru u okviru Lige prvaka ugostiti francuski Marseille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije