Ronaldinhov trik za sva vremena: Izveo je savršenu 'prevaru', a tvrdi da nije bilo namjerno

Scena iz 2013. godine

Ronaldinhov trik za sva vremena: Izveo je savršenu 'prevaru', a tvrdi da nije bilo namjerno

M. Šljivak

Legendarni Ronaldinho je tokom velike karijere često oduševljavao ljubitelje fudbala spektakularnim potezima.

Ono što je čuveni Brazilac radio na terenu niko drugi nije mogao i svi koji su ga gledali mogli su uživati u čudesnim potezima, asistencijama i golovima.

U finišu karijere Ronaldinho se vratio u Brazil. Potpisao je 2012. godine za Atletico Mineiro sa kojim je već narede sezone osvojio Mineiro šampionat, ali i titulu prvaka Južne Amerike.

Naravno, izazvivao je legendarni brazilski majstor veliku pažnju igrajući za ovaj tim, a zauvijek će ostati upamćen njegov potez u utakmici protiv Sao Paula.

Ronaldinho je došao do golmana gostujućeg tima, još jedne legende Rogerija Cenija i zatražio je njegovu flašu sa vodom da se osvježi.

U tom trenutku pored njega nije bilo protivničkih fudbalera, a Atletico je izvodio aut. Vidio je saigrač usamljenog Ronaldinha pred protivničkim golom i efikasno je reagovao.

S obzirom na to da nema ofsajda pri ubacivanju lopte iz auta, Ronaldinho je ostao čak 13 metara iza odbrane protivnika, lopta je došla do njega i tu je završeno pola posla.

Ronaldinho je potom uposlio svog saigrača Joa koji je postigao pogodak za svoj tim, a interesantno je svakako da legendarni Brazilac tvrdi da nije imao namjeru da na takav način prevari protivnika.

"Bila je to čista sreća. Osvježavao sam se i ispirao usta, a sudija je dao znak da se utakmica nastavi. Nismo ovo uvježbavali, to je čista sreća", rekao je Ronaldinho.

Ipak, ovaj potez će zauvijek ostati upamćen, jer se ovakve stvari zaista rijetko viđaju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi