Ronaldinho u 2018. godini napušta fudbalsku scenu

Sljedeće godine - kraj

Ronaldinho u 2018. godini napušta fudbalsku scenu

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinho saopštio je da će u 2018. godini staviti tačku na svoju karijeru.

Ronaldinho je već dvije godine bez kluba, kada se poslije samo tri mjeseca raišao sa Flumineseom, a uprkos tome što ne igra još nije rekao 'zbogom' najvažnijoj stvari na svijetu.

Brazilac ima namjeru da uskoro potpiše ugovor i u 2018. godini definitivno napusti fudbal.

"Postoji velika šansa da završim karijeru sljedeće godine. Mogao bih da pripredim oproštaj od karijere u nekim od klubova gdje sam igrao, morat ću o tome da razmislim", kazao je Ronaldinho na konferenciji za medije, te otkrio čime se namjerava baviti u budućnosti:

"Kada se povučem iz fudbala posvetit ću se muzičkim projektima ili fudbalskim školama. To je nešto novo za mene, morat ću da se prilagodim", istakao je Ronaldinho.

Ronaldinhova karijera je protkana majstorijama koje će se vječno pamtiti. Sve je počelo u Gremiju, potom je igrao za PSG, pa Barceloni gdje je stekao slavu i zenit, a onda je nastupao za Milan, Flamengo, Atletico MG, Queretaro i Fluminese.

Već dvije godine igra egzibicione turnire širom svijeta, a obavlja i ulogu ambasadora Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi