Ronaldinho zaplakao nakon postignutog pogotka

Legendarni Brazilac postigao hat-trick

Ronaldinho zaplakao nakon postignutog pogotka

A. Haznadarević

Genijalni Brazilac Ronaldinho, bio je prva zvijezda 28. kola brazilske Serie A postigavši tri pogotka u visokoj pobjedi svog Atletico Mineira nad Figueirenseom, međutim posebno je ostao upečatljiv trenutak nakon što je postigao prvi gol na meču.

Naime nakon što je postigao prelijep pogodak, vjerovatno u namjeri da centrira, Ronaldinho nije mogao zadržati emocije te je zaplakao.

 

Njegov posljednji pogodak u brazilskoj Seriji A bio je još 26. avgusta, te se punih osam kola nije upisao u listu strijelaca. Osim toga, jednom od najboljih fudbalera u posljednjih nekoliko decenija nedavno je preminuo očuh, te je sve postignute, dugo očekivane pogotke posvetio upravo njemu.

 

Pored tri pogotka Ronaldinha, strijelci u visokoj pobjedi nad Figueirenseom bili su Rever, Bernard i Carlos Cesar.

 

Brazilska Serie A, 28. kolo: 

 

Sao Paulo - Palmeiras 3-0 

Santos - Internacional 1-1

Nautico - Corinthians 2-1 

Atletico Goianiense - Vasco da Gama 0-1 

Fluminense - Botafogo 1-0 

Gremio - Cruzeiro 2-1 

Atletico Mineiro - Figueirense 6-0

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.