Pravi Ronaldo otkrio zašto ne želi da Messi postane prvak svijeta

Legendarni Brazilac

Pravi Ronaldo otkrio zašto ne želi da Messi postane prvak svijeta

A. Čaušević

Lionel Messi će u Kataru imati posljednju priliku da osvoji Svjetsko prvenstvo.

Legendarni Luis Nazario da Lima Ronaldo se na krvo svijeta penjao dva puta, prvi put u SAD-u 1994. godine kada je imao epizodnu ulogu, te u 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji kada je obilježio turnir.

Čuveni Brazilac je otkrio da ne želi da Messi postane prvak svijeta. Razlog je očigledan. Veliko rivalstvo između Argentine i Brazila.

Nekadašnji igrač Reala i Barcelone je kazao da se to može desiti pod jednim uslovom i to da Messi promijeni državljanstvo što je svakako nemoguće.

"Navijat ću za Messija ako uzme špansko državljanstvo ili italijansko, svejedno. Radi se o rivalstvu između Brazila i Argentine. Poštujem ga, ali ne bih podnio da Argentina postane prvak svijeta", kazao je Ronaldo te nastavio:

"Naravno da Messi zaslužuje da bude prvak svijeta, ali ne uz moju podršku. Volim ga, ali će razumjeti je možete biti sigurni da i on osjeća isto", kazao je brazilski as.

Oglasi

Messijevi favoriti za titulu

Iako Gaučosi u posljednje vrijeme igraju odličnu te imaju zaista respektabilan tim, Messi ne vidi svoju selekciju ne vidi među najvećim favoritima.

Višestruki osvajač Zlatne lopte smatra da su ispred Argentine reprezentacije Francuske i Brazila te njih smatra najsnažnijim selekcijama na svijetu.

"Uvijek govorimo o istim velikim timovima, ali ako trebam birati, Brazil i Francuska su dva velika kandidata za titulu prvaka svijeta", rekao je Messi te nastavio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Imaju istu grupu igrača već godinama, dobro rade. Francuzi imaju impresivne igrače, imaju jasnu ideju i istog trenera, Brazil je sa Titeom jako sličan".

Na Svjetskom prvenstvu Gaučosi se nalaze u grupi sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom te ne bi trebali imati problema da izbore nokaut fazu.

Top Komentari

AmellemA
U pravu si, što jes-jes. Trebam vam biti zahvalan što sam još uvijek živ, pa makar i urinirao krv.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi