Ronaldo: Francuska favorit? Sjetite se finala 2004. godine
Foto: EPA

Uoči finala Eura

Ronaldo: Francuska favorit? Sjetite se finala 2004. godine

Edmir Škorić

Portugal i Francuska sutra u Parizu igraju finale, čime će biti zaključeno Evropsko prvenstvo.

Portugalce predvodi Cristiano Ronaldo, ponajbolji nogometaš svijeta. Zna i sam da su Francuzi favoriti, no isto tako vjeruje da je u sutrašnjem duelu sve moguće.

"Mnogo mi znači finale s Francuskom. To je nešto o čemu sam dugo sanjao. Želim nešto osvojiti s reprezentacijom jer sam sve dostigao na klupskom i individualnom nivou. Cijela zemlja stoji iza nas i vjeruje da možemo do trofeja", kaže Ronaldo, koji smatra da je Francuska favorit.

"Međutim, i mi smo bili favoriti 2004. protiv Grčke, pa znate kako je sve završilo. Vjerujem u našu pobjedu".

"Za francuske medije je pobjednik već poznat. Mi smo izgubili. Ali mogli bi se iznenaditi. Nema većeg zadovoljstva nego boriti se na ovako velikom natjecanju za svoju zemlju"; kazao je portugalski selektor Fernando Santos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi