Ronaldo i drugovi na popravnom

Koreja želi namučiti i Portugalce

Ronaldo i drugovi na popravnom

Portugal će danas protiv Sjeverne Koreje pokušati doći do pobjede, ali prije svega da popravi loš utisak iz prve utakmice protiv Obale Slonovače kada su samo jednom opasnije zaprijetili Barryju.

S druge strane Sjeverna Koreja je protiv Brazila odigrala vrlo dobru utakmicu, čak i pobjedila?. Da, pobjedila, ali prema državnoj televiziji ove komunističke države, koja je snimak utakmice protiv Brazila prikazala tek dan poslije uz isječena dva pogotka Brazila. Gledatelji u Koreji su mogli vidjeti samo gol svoje reprezentacije.

Od Cristijana Ronalda se u prvoj utakmici očekivalo dosta, ali pored stative i žutog kartona nismo mnogo vidjeli od najskupljeg igrača planete. Protiv Korejaca će od njega umnogome zavisiti dobra igra Portugala, koji bi se pobjedom primakao drugom krugu. Vrlo bitno će biti i kojom razlikom će Portugal slaviti, ako uopšte bude slavio.

U posljednjem kolu Portugal igra protiv Brazila i ako izgubi, a Obala Slonovače dobije Koreju, onda će oldučivati gol razlika. U redovima Portugala če biti jedna izmjena u odnosu na prvu utakmicu. Zbog povrijeđenog Deca u startnih jedanaest će zaigrati Simao Sabrosa, dok će Koreja zaigrati u identičnom sastavu.

Ri Kwang Chon je odigrao protiv Brazila utakmicu karijere. Štoper Sjeverne Koreje je dobio sve duele sa Luisom Fabianom, a danas ga ponovo očekuje velika bitka sa Liedsonom i Ronaldom. Sredina terena Portugala je zakazala na otvaranju, danas Mendes i Meireles moraju mnogo bolje.

Vjerovatni sastavi:
POR: Eduardo – Ferreira, Alves, Carvalho, Coentrao – Mendes, Meireles, Danny – Ronaldo, Liedson, Simao.
S. KOR: Guk – Jong, Chol, Jun, Kwang – Nam, In, Hak, Yun – Jo, Tae Se.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.