Ronaldo: Još uvijek pratim United

Zvijezda madridskog Reala

Ronaldo: Još uvijek pratim United

Edmir Škorić

Nova, čini se, uspješna Realova akvizcija, Cristiano Ronaldo, priznaje da je još uvijek simpatizer Manchester Uniteda, te da podržava svog reprezentativnog kolegu Nanija da postane jedan od najboljih igrača na svijetu.

Old Trafford je nakon šest godina zamijenio sa Santiago Bernabeuom za što su Kraljevi ljetos izdvojili preko 90 miliona eura. No, Cristiano Ronaldo priznaje da je još uvijek fan svog bivšeg kluba.

"Uvijek pokušam gledati Unitedovu utakmicu na televiziji. Još uvijek znam što se događa na Old Traffordu. Unatoč tome što sam sada Realov, uvijek sam sretan kada United pobijedi", izjavio je Portugalac.

Svoje oduševljenje portugalski ofanzivac izrazio je prema svom dobrom prijatelju Naniju, koji je od odlaska Ronalda dobio više prostora za igru.

"Primijetio sam da Nani dosta više igra nego prošle sezone kada sam ja bio tamo. To je dobro za njega i on će imati koristi od toga. Sada ima više mogućnosti za igru, u stanju je pokazati navijačima koliko je veliki igrač. Još uvijek razgovaramo telefonski, i drago mi je da ga Unitedovi navijači počinju još više cijeniti", dodao je popularni CR, a onda nastavio.

"Nani je odličan igrač. Siguran sam da će u narednih nekoliko godina biti među najboljim igračima svijeta".

U prve četiri utakmice Primere Ronaldo je u dresu Kraljeva postigao pet golova, te će uz Messija, bez sumnje, biti ponovo ponajbolji igrač svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.