Ronaldo "torpedom" sa 16 metara doslovno probio golmana i "upozorio" Zmajeve!

Sjajan gol Portugalca

Ronaldo "torpedom" sa 16 metara doslovno probio golmana i "upozorio" Zmajeve!

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je zabio dva gola protiv Lihtenštajna te je još jednom pokazao da nije za starog gvožđa bez obzira što ima 38 godina. 

Ronaldo je oba gola postigao u drugom poluvremenu. Prvi put je mrežu zatresao u 51. minuti kada je uspješno izveo penal.

Novi gol uslijedio je 12 minuta kasnije kada je čuveni Portugalac još jednom pokazao koliko ima razoran udrac.

Za Portugalce je dosuđen prekršaj na ivici kaznenog prostora, a Ronaldo je odlučio da šutira u golmanov ugao te je pogodio. Gol pogledajte ovdje.

Udarac je bio toliko snažan da je lopta doslovno prošla kroz ruke golmana Buchela te je završila u mreži.

Oglasi

Inače, Ronaldo je večeras stigao do rekorda pošto je postao prvi fudbaler sa 197. nastupa u dresu reprezentacija.

Portugal se u kvalifikacijama za Euro nalazi u grupi sa BiH i večerašnja Ronaldova dva gola su na neki način jasan znak upozorenja za defanzivce Zmajeva šta ih čeka u međusobnim duelima.

Na kraju su Portugalci slavili trijumf sa 4:0 za savršen start kvalifikacija, a Ronaldo je sa dva nova pogotka stigao do učinka od 120 golova u dresu reprezentacije. 

Bivši prvak Evrope kvalifikacije nastavlja u nedjelju gostujućim susretom Luksemburgu koji je odigrao 0:0 sa Slovačkom u gostima. 

U drugom kolu kvalifikacione grupe J još se sastaju Slovačka - BiH te Lihtenštajn- Island. Ti mečevi su na rasporedu u nedjelju.

Top Komentari

Ovo i jes protivnik po njegovoj mjeri,na ovim reprezentacijama je i nabijao statistiku hahahahha
1 5
nakopitam
Najbolji svih vremena. Svaka mu cast
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi