Ronaldu su oči bile pune suza, kako i ne bi zbog onog što je uslijedilo dvije minute kasnije

Portugalac je ispisao historiju

Ronaldu su oči bile pune suza, kako i ne bi zbog onog što je uslijedilo dvije minute kasnije

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je ispisao novi rekord u svijetu fudbala koji će teško biti nadmašen u u skorijoj budućnosti. To se desilo na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Portugala i Lihtenštajna.

Suze u očima prilikom intoniranja himne slutile su da će se ubrzo desiti nešto veliko. Toga je bio svjestan i čuveni CR7.

Nastupom protiv Lihtneštajna Cristiano Ronaldo je postao rekord svjetskog fudbala po broju nastupa za reprezentaciju.

Slavni Portugalac je stigao do 197. nastupa u dresu nacionalnog tima svoje zemlje te je sada usamljen na prvom mjestu.

Ronaldo je sada iza sebe ostavio Badera Al Mutawu iz Kuvajta sa 196 nastupa koji je interesantno još uvijek aktivan, ali ne igra za reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sa 118 golova Ronaldo je od ranije najefikasniji igrač u historiji reprezentacija. Jedini koji ga može ugroziti je Lionel Messi sa 98 golova.

Nakon završenog Svjetskog prvenstva špekulisalo se da li će Ronaldo uopšte više igrati za reprezentaciju, ali novi selektor Portugala Roberto Martinez je pokazao da apsolutno računa na kapitena bivšeg prvaka Evrope.

Promo

Top Komentari

Protivnik po njegovoj mjeri i koje on najviše voli HAHAHAHAHHAHAHA.JOŠ JEDAN PENAL I MIRAN JE ON
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi