Saigrači su Ronaldu govorili da je Messi bolji, on bi stao ispred ogledala i ponavljao istu stvar

Neispričana priča iz svlačionice

Saigrači su Ronaldu govorili da je Messi bolji, on bi stao ispred ogledala i ponavljao istu stvar

A. Čaušević

Saigrači su Ronaldu govorili da je Messi bolji, on bi stao ispred ogledala i ponavljao istu stvar

Rivalstvo Portugalca i Argentinca traje 15-ak godina. Iako ulaze u jesen karijere obzirom na formu i način na koji igraju sigurno će trajati još nekoliko sezona.

Ronaldo je najpopularniji na svijetu i nema sumnju da je on taj koji je bolji. Čak smatra da ima i prednost u faktorima koji nemaju veze sa terenom.

Peter Crouch, bivši igrač Liverpoola je za Daily Mail ispričao do sada neispričanu priču iz svlačionice Manchester Uniteda o kojoj mu je govorio Rio Ferdinand.

"Ferdinand nam je govorio kako bi Ronaldo gol stajao ispred ogledala i prolazio rukama kroz kosu i govorio: "Wow, tako sam lijep...'", ispričao je bivši engleski reprezentativac.

"Drugi igrači Uniteda bi ga provocirali s riječima: 'Međutim, Messi je bolji igrač od tebe', on bi samo slegnuo ramenima, nasmiješio se i samo bi ponavljao: "Ah da, ali Messi ne izgleda ovako'", ispričao je Crouch.

Oglasi

Inače, Ronaldo je dres Uniteda nosio od 2003. do 2009. godine. Tokom boravka na Old Traffordu osim na poboljšanju igračkih kvaliteta radio je i na fizičkom izgledu pa uopšte nije bio isti čovjek kada je stigao i kada je odlazio.

Is Cristiano Ronaldo actually good looking? Not in these photos! – talkSPORT

O najpopularnijem fudbaleru današnjice mnogi su ispričali razne anegdote, a jednu od njih koja se desila 2009. godine nedavno otkrio i Ritchie De Laet.

De Laet je kao 20-godišnjak i totalna nepoznanica stigao u Manchester United i dobio je mogućnost da dijeli svlačinicu sa svjetskim zvijezdama kao što su Ronaldo, Wayne Rooney, Ryan Giggs, Rio Ferdinand i drugi.

U razgovoru za belgijske medije prisjetio se jedne scene kada je igrao stolni tenis protiv Ronalda i odnio pobjedu.

Oglasi

"Kad sam ga pobijedio u stolnom tenisu, Cristiano je odmah sebi kupio drugi stol da može vježbati", ispričao je 32-godišnji fudbaler Antwerpa.

Možda je pobijedio Ronalda u stolnom tenisu, ali daleko od toga da je Belgijanac imao karijeru kao Portugalac jer je uglavnom igrao po prosječnim klubovima.

Cristiano Ronaldo Has Asked Lionel Messi to Have Dinner Together

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon odlaska iz Uniteda, CR7 je devet godina nastupao za Real Madrid, a od 2018. godine je član Juventusa.

Njegov najveći rival Messi je za sve to vrijeme nosio dres Barcelone, ali je prije nekoliko sedmica po prvi put u karijeri postao slobodan igrač. Ipak, očekuje se da uskoro i zvanično produži saradnju s Kataloncima.

Top Komentari

bavarac28
Isti clanak napisan barem 10x..
5 0
WOLF20
Vijest tj. Prica objavljena milion puta
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi