Ronaldo nakon predstavljanja u Juventusu poslao poruku Messiju

Kraj rivalstva u Španiji

Ronaldo nakon predstavljanja u Juventusu poslao poruku Messiju

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Juventusa s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

Ronaldo je iznenadio fudbalsku javnost odlukom da nakon devet godina napusti Real Madrid i potpiše za Juventus. Portugalac je danas na press konferenciji izjavio da je dobro razmislio o tome gdje će nastaviti karijeru, te je poručio da je na kraju bila lagana odluka da izabere Juventus.

Odlaskom Ronalda završava se era u španskom fudbalu, odnosno okršaj Portugalca i Lionela Messija. Ronaldo nije mogao izbjeći pitanje o fudbaleru Barcelone, a jednog od novinara zanimao je njegov komentar na kraj rivalstva između Ronalda i Messija.

"To je bio dobar izazov s Messijem. Svima se sviđalo ono što radimo na terenu i bilo je zaista zanimljivo. Ipak, nikada nisam rekao da je to među nama neko rivalstvo. Obojici nam je cilj da damo najviše što možemo za ekipu u kojoj igramo. To sam uradio za Sporting, Manchester United i Real Madrid, a on za Barcelonu. Na kraju kada se sve to završi vidjet ćemo ko je bio bolji, ja ili Messi", rekao je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije