Ronaldo: Ne takmičim se sa Messijem
Foto: EPA

Najbolji igrač svijeta

Ronaldo: Ne takmičim se sa Messijem

Cristiano Ronaldo proglašen je za najboljeg igrača svijeta za 2017. godinu prema izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA). 

Portugalskom reprezentativcu ovo je ukupno peta nagrada za najboljeg igrača svijeta u izboru FIFA-e, čime se izjednačio sa svojim najljućim rivalom Lionelom Messijem iz redova Barcelone.

Nakon što se završila gala ceremonija, novinari su kroz razgovor sa Ronaldom insistirali na suparništvu sa Lionelom Messijem. 

"Ne takmičim se sa Messijem. On je igrač koji se nalazi u istoj eri. Osvojio je nagradu pet puta, koliko i ja. Tako stvari stoje po pitanju nagrada za najboljeg igrača. Ja sam, naravno, sretan jer igram u najboljem klubu na svijetu. Imao sam priliku proteklih godina pokazatio da sam na visokoj razini. Fizički se i dalje jako dobro osjećam", kazao je Ronaldo, te dodao:

"Ne zanima me što će biti sutra, želim uživati u ovom trenutku jer nikada ne možete znati šta će se dogoditi sljedeće", riječi su Ronalda. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je u glasanju bio bolji od Messija i Neymara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi