Cristiano Ronaldo stigao do novog rekorda

Portugalac je sjajan

Cristiano Ronaldo stigao do novog rekorda

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je igrao drugo poluvrijeme u pobjedi Portugala nad Andorom rezultatom 7:0 i bio je strijelac šestog gola za svoj tim. 

Ronaldo je mrežu slabašnog protivnika zatresao u 85. minuti te tako postigao svoj 746. gol računajući mečeve reprezentacija i timova.

S ovim golom sjajni Portugalac je stigao i do novog rekorda jer se izjednačio sa Ferencom Puškašem na listi najboljih strijelaca svih vremena.

Ispred Ronalda sada su samo trojica fudbalera. Naredna meta mu je Pele koji prema fondaciji za fudbalsku statistiku RSSSF igram 767 golova dok je igrao za Brazil, Santos i NY Cosmos.

Inače, drugi na listi najboljih strijelaca sa 772 gola je Romario, dok je vodeći nekadašnji član Slavije iz Praga i Rapida iz Beča, Josef Bican, sa 805 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
U ovim godinama može igrati protiv Andore prošlo je njegovo vrijeme dolaze mlađi atraktivniji i sposobnuji mora se pomiriti sa tim
2 13
Alpasinacxx
Pa gdje su ti mlađi i bolji, sa 33+ dominiraju Ronaldo, Messi, Ibrahimović, Levandovski...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi