Ronaldo otkrio kada će se povući
Foto: EPA

Želi igrati do 41. godine

Ronaldo otkrio kada će se povući

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo definitivno je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Portugalac je tokom karijere, posebno u Real Madridu, porušio sve moguće rekorde, ali će kako stvari stoje ti rekordi biti znatno uvećani, jer se on nema namjeru uskoro povlačiti iz fudbala.

Najavio je da će igrati do 41. godine. To znači da ćemo ga gledati još barem devet godina na terenu.

"Želim igrati do 41. godine. To sam rekao i ranije, kada sam potpisivao novi ugovor s Realom", rekao je Ronaldo.

Gledajuću prema fizičkim karakteristikama Ronaldo bi bez problema mogao igrati do 40-ih godina. Ipak, pitanje je da li će za nekoliko godina biti na nivou kakvom je sad, a svakako ne bi bilo dobro da pokvari sliku o sebi kao fudbalskom čarobnjaku i da bespotrebno forsira karijeru negdje gdje u tim godinama ne bi igrao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Spominje se i mogućnost da Ronaldo nastavi karijeru u MLS-u i to nakon što mu istekne ugovor s Kraljevima, koji ga veže s klubom do 2021. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi