Ronaldo otkrio svog najdražeg saigrača i naprosto iznenadio

Legendarni Brazilac

Ronaldo otkrio svog najdražeg saigrača i naprosto iznenadio

A. Čaušević

Da nije imao silnih problema s povredama koljena ko zna gdje bi bio kraj legendarnom Luisu Nazariu da Limi Ronaldu. 

Svojevremeno najbolji fudbaler svijeta igrao je s mnogim šampionima, ali odabirom najdražeg saigrača je jednostavno iznenadio.

Riječ je o Lucu Nilisu, Belgijancu s kojim je Il Fenomeno igrao u PSV-u. Brazilski napadač je s njim u tandemu na 57 utakmica zabio 54 gola od 1994. do 1996. godine.

Gostujući u emisiji Sport TV bivši fudbaler Barcelone, Intera i Reala je Nilisa označio kao najboljeg partnera u napadu.

"Radi se o belgijskom napadaču koji je igrao sa mnom u PSV-u. Uvijek mi je asistirao na svakoj utakmici u kojoj smo igrali. Nije bio bolji od Zidanea, ali ga je krasila velikodušnost, on mi je dodavao, a ja sam zabijao", rekao je Ronaldo.

Nilis jer za razliku od Ronalda imao drugačiju, ali opet respektabilnu karijeru. Postigao je 10 golova na 56 mečeva u dresu reprezentacije Belgije s kojom je nastupio na Mundijalima u SAD-u 1994. i Francuskoj 1998. godine.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

PSV je napustio 2000. godine. Tog ljeta je potpisao za Aston Villu, ali je zbog loma noge morao okončati karijeru. U jednom trenutku prijetila mu je i amputacija noge, ali na sreću do toga nije došlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi