Ronaldo pogodio nakon 13 mjeseci
Nastavlja davati golove

Povratak Brazilca

Ronaldo pogodio nakon 13 mjeseci

Eldar Ganibegović
Teme:

Ronaldo Luiz Nazario da Lima, 32-godišnji brazilski nogometaš Corinthiansa, zabio je prvi gol nakon 13 dugih mjeseci. Učinio je to na gostovanju kod gradskog rivala Palmeirasa.

Završilo je 1:1, a Ronaldo je svom klubu u drugom nastupu donio bod zabivši izjednačujući gol u drugoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena.

I ovaj je put Ronaldo u igru ušao kao zamjena, u 63. minuti. U 79. je majstorskim udarcem s dvadesetak metara pogodio mjesto gdje se spajaju stativa i prečka. U posljednjim minutama utakmice nekada najbolji svjetski nogometaš izjednačio zabivši glavom iz neposredne blizine.

Brazilac, iako i dalje s primjetnim viškom kilograma, nastavlja dokazivati da je izvor njegovih nogometnih vještina nepresušan. Sredinom februara prošle godine je teško povrijedio koljeno u dvoboju Serije A protiv Livorna, nastupajući za Milan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.