Ronaldo propušta Superkup Evrope

Dobit će duži odmor

Ronaldo propušta Superkup Evrope

Portugalski fudbaler i najbolji igrač Real Madrida Cristiano Ronaldo propustit će Superkup Evrope. 

Ronalda nakon veoma naporne sezone očekuju obaveze u Kupu Konfederacija gdje će sa Portugalom pokušati opravdati titulu prvaka Evrope i podići još jedan veliki pehar. 

Upravo zbog toga Real Madrid mu je odlučio dati mjesec dana odmora nakon Kupa Konfederacija, a treninzima će se vratiti tek početkom augusta mjeseca. On će, osim Superkupa Evrope, propustiti i prijateljski meč protiv Barcelone koji je na rasporedu 29. jula.

Ronaldo bi se na teren trebao vratiti 12. augusta upravo protiv Barcelone u prvom meču Superkupa Španije. Podsjetimo, Zidane je sličnu stvar uradio prošle godine sa Ronaldom koji je upravo zbog toga ušao svježiji u sam finiš sezone te je vodio Real do dvije velike titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi