Ronaldo sa 22 udarca najaktivniji igrač Eura

Ronaldo sa 22 udarca najaktivniji igrač Eura

Portugalska zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo igrač je koji je tekućem Euru uputio najviše šuteva u okviru protivničkog gola.

 

Ronaldo, koji će večeras protiv Češke u prvom susretu četvrtfinala Evropskog prvenstva imati priliku da dodatno popravi svoju statistiku, na protivničke golove je u prve tri utakmice Eura šutirao 22 puta, što je najviše od svih učesnika smotre najboljih u Ukrajini i Poljskoj.

 

Na drugom mjestu je Ronaldov klupski saigrač iz madridskog Reala. Francuski napadač Karim Benzema na protivničke mreže je do sada uputio 17 udaraca.

 

Treći je Robin van Persie, čija je Holandija neslavno završila takmičenje, bez ijedne pobjede. Napadač Arsenala je prema protivničkom golu uputio ukupno 15 udaraca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.