Ronaldo se obračunavao s dijelom navijača koji ga ne vole

Tokom meča s Real Sociedadom

Ronaldo se obračunavao s dijelom navijača koji ga ne vole

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo večeras je postigao pogodak za Real Madrid u meču protiv Real Sociedada.

Kraljevi su ugostili Real Sociedad i na putu su da ostvare novu važnu pobjedu jer vode 2:0. Prvi gol postigao je Mateo Kovačić, a drugi Cristiano Ronaldo.

Portugalac je pogotkom doslovno odgovorio grupi domaćih navijača koja ga iz utakmice u utakmicu proziva. Oni su Ronaldu i protiv Celte poručili da ode u Kinu jer više nije igrač koji zaslužuje da nosi bijeli dres.

Ista grupa navijača je i večeras jedva dočekala svaku Ronaldovu grešku. Počelo je u 23. minuti kada je Ronaldo izgubio loptu u napadu. Uslijedili su zvižduci, Ronaldo se samo okrenuo prema tribini odakle su povici.

Kasnije je Ronaldo ponovo mrko pogledao prema dijelu tribine odakle su se čule uvrede, a onda je u par navrata i odmahivao rukom, te mrmljao psovke, barem tako pišu pojedini španski portali.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldu se zamjera da se u posljednje vrijeme šeta terenom i da ne daje 100 posto u mečevima. Istina, imao je loših partija u posljednje vrijeme, ali Ronaldo je ipak, svidjelo se to nekome ili ne, prvo ime Real Madrida i najzaslužniji za mnoge osvojene trofeje posljednjih godina.

Ronaldo je 2009. godine za 94 miliona eura prešao iz Manchester Uniteda u Real Madrid, a ove sezone je u 24 meča u svim natjecanjima postigao 19 golova uz šest asistencija. Upravo te brojke govore same za sebe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti