Ronaldo: Trenutno sam bolji igrač od Messija

Tako misli Portugalac

Ronaldo: Trenutno sam bolji igrač od Messija

Edmir Škorić

Portugalskom reprezentativcu Cristianu Ronaldu dojadila su konstantna poređenja s Argentincem Lionelom Messijem. 

Ronaldo i Messi dva su najbolja nogometaša današnjice i mediji, kao i brojne sportske ličnosti, iz dana i dan ih upoređuju. 

 

Portugalac vjeruje da obojica daju sve od sebe za Real, odnosno Barcelonu, ali ipak smatra da je on u prednosti nad omalenim napadačem katalonske momčadi.

 

"Ponekad me to jako zamara, a vjerujem i njega, jer nas se konstatno uspoređuje. Ne možete uspoređivati Ferrari i Porsche, jer su to dva različita motora", izjavio je Ronaldo za CNN World Sport, dodavši:

 

"Bila je ovo nevjerovatna sezona za obojicu. Oborili smo vlastite pogotke po broju golova i predvodili svoje ekipe do velikih postignuća. Naš rivalitet tjera nas da budemo što bolji i upravo su zato Barca i Reak najbolji na svijetu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

"Iskreno, ne volim kada me se s drugima uspoređuje. Neki govore da sam ja bolji, drugi da je on. Ipak, ja mislim da sam ja u ovom trenutku bolji od Messija", kazao je za kraj bivši igrač Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti