Ronaldo vrijedi 200 miliona eura

Real se zaštitio

Ronaldo vrijedi 200 miliona eura

Adnan Beganović

Čelni ljudi Reala danas su poručili da onaj ko želi kupiti Ronalda prije isteka šestogodišnjeg ugovora u njihovu kasu mora uplatiti nevjerovatnih 200 miliona eura.

Čelnici Reala u ugovor su ugradili zaštitnu klauzulu po kojoj portugalski napadač može napustiti "kraljevski klub" jedino ako neko za njega plati već spomenuti novčani iznos.

Real se tako želio zaštiti ako bi neki od klubova željeli otkupiti Ronaldov ugovor. Zaštitine klauzule uobičajena su pojava u ugovorima fudbalera, međutim iznos od 200 miliona eura šokirao je fudbalski svijet. Do sada je najveću klauzulu u ugovoru imao Messi, koji je slobodan ako neko uplati na račun Barcelone 140 miliona eura.

Novčani iznos od 200 miliona eura za nas obične smrtnike predstavlja nešto nezamislivo, ali bogatim šeicima koji sve više preuzimaju klubove to je samo kap u moru njihovog bogatstva pa nas ne bi trebalo začuditi da u dogledno vrijeme Ronaldo ponovo bude top priča prelaznog roka.

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 


 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.