Ronaldove majstorije odlučile madridski derbi

Hat-trick Ronalda

Ronaldove majstorije odlučile madridski derbi

Midhat Šljivak

Gradski derbi u 33. kolu španske Primere odigrali su na Vicente Calderonu Atletico i Real, a na kraju su  Kraljevi slavili pobjedu razultatom 4:1.

Veoma zanimljivo prvo poluvrijeme donijelo je mnogo uzbuđenja, a prvi je zaprijetio Atletico preko Falcaoa, da bi potom lijepu priliku za Real ima Sergio Ramos, no njegov udarac glavom iz 13. minute je bio neprecizan.

Nešto bolje igra Kraljeva isplatila se u 25. minuti susreta. Dosuđen je slobodan udarac na 35 metara od gola Atletica, a Cristiano Ronaldo je fantastičnim šutem pogodio mrežu golmana Atletica Courtoisa koji je samo pogledom ispratio loptu u gol.

Novu lijepu priliku propustio je u 33. minuti Karm Benzema. Nakon centaršuta sa desne strane, Benzema glavom sa svega nekoliko metara uspjeva promašiti gol Atletica. Imali su i fudbaleri Atletica nekoliko poluprilika, no Casillas je bez problema hvatao sve pokušaje domaćih.

Do poluvremena promjene rezultata nije bilo, pe ja Real nakon prvih 45 minuta majstorijom Ronalda vodio s 1:0.

Sjajno su fudbaleri Atletica otvorili drugo poluvrijeme. Deset minuta igre u nastavku bilo im je dovoljno da dođu do izjednačenja. Adrian je uputio odličan centaršut sa lijeve strane, a kolumbijski napadač Radamel Falcao glavom fenomenalno pogađa za 1:1.

Već u narednom napadu Ronaldo još jednom pokušava dalekometnim udarcem, no Courtois ovog puta dobro brani. Potom su pokušali Coentrao i Pepe, no njihovi udarci su bili dobri, ali neprecizni.

A onda u 68. minuti još jedan brilijantan potez Ronalda. Fantastično je portugalski velemajstor iskosa s desne strane pogodio mrežu Atletica za novo vodstvo izabranika Josea Mournha od 2:1.

Pet minuta kasnije nova prilika pred golom domaćih, no udarac Angela Di Marie završio je pored lijeve stative gola Courtoisa. Uzvratio je Atletico potom preko Falcao, ali ovaj put njegov udarac glavom završava preko gola. U 80. minuti novi pokušaj glavom Kolumbijca, ali ovaj put Casillas je bio na mjestu, te je bez problema uhvatio loptu.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 83. minuti. Godin je srušio Higuaina u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguram izvođač najstrožije kazne bio je Ronaldo za vodstvo od 3:1 i njegov hat-trick u ovom susretu.

Ronaldo je nakon tri gola upisao i asistenciju za četvrti gol akraljevskog kluba. Sjajno jePortugalac uposlio Callejona, koji matira golmana domaćih za 4:1.

Mogao je i Atletico do drugog gola na utakmici, no udarac Diega u 90. minuti završio je na Casillasovoj stativi, pa je na kraju ostalo konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.