Ronaldu potrebno samo 13 golova za postane besmrtan
Foto: EPA

Srušit će nevjerovatan rekord

Ronaldu potrebno samo 13 golova za postane besmrtan

Cristiano Ronaldo je u subotnjoj utakmici protiv Sporting Gijona postigao oba gola u pobjedi od 2:1.

S dva posljednja pogotka, Portugalac je stigao do brojke od ukupno 354 gola u ligama petice i učvrstio se na trećem mjestu najefikasnijih igrača pet najjačih evropskih liga svih vremena.

Da bi definitivno postao fudbalski besmrtan, Ronaldu je potrebno još samo 13 pogodaka u La Ligi. Kada dođe do 367. gola, Ronaldo će postati najbolji strijelac liga petice svih vremena.

Ispred sjajnog Portugalca su za sada samo dva fudbalera - Jimmy Greaves sa 366 i Gerd Muller sa 365 golova. Nema sumnje da će Ronaldo prije ili kasnije postati rekorder, a za takav podvig će mu trebati vjerovatno svega desetak utakmica u La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na četvrtom mjestu nalazi se Leo Messi sa 321 golom i on će najvjerovatnije jednoga dana preuzeti tron, s obzirom na to da je dvije i po godine mlađi od svog vječnog suparnika Cristiana Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi