Rondo, Lopez i Chandler idu u Tursku
Rajon Rondo će predvoditi Amerikance u Turskoj

Poznat sastav SAD-a za Mundobasket

Rondo, Lopez i Chandler idu u Tursku

Direktor košarkaške reprezentacije SAD-a Jerry Colangelo jučer je saopštio tri nova imena koja ći biti dodana spisku reprezentativaca za predstojeći Mundobasket u Turskoj.

Selektor najmoćnije košarkaške nacije na svijetu Mike Krzyzewski je ranije objavio širi spisak, a sada su zbog nekoliko otkaza dodana trojica novih igrača. Riječ je o centru Phoenixa Robinu Lopezu, playu Bostona Rajonu Rondou i centru Dallasa Tysonu Chandleru.

Reprezentacija počinje pripreme u ponedjeljak u Las Vegasu, a prve pripremne utakmice će odigrati u New Yorku 12. i 14. avgusta protiv Portorika i Francuske. 21. i 22. avgusta SAD igraju u Madridu protiv Litvanije i Španije, a 25. avgusta, tri dana prije početka Mundobasketa, imaju generalnu probu u Atini protiv Grčke.

Nažalost, u Turskoj nećemo gledati niti jednog igrača sa OI u Pekingu od prije dvije godine. Iz raznih razloga nastupe su otkazali Bryant, James, Wade, Kidd, Anthony, Howard, Bosh, Johnson, ali nema sumnje, kako i s ovoim sastavom Amerikanci u Tursku dolaze kao prvi favoriti.

Spisak reprezentacije SAD-a za Mundobasket:
Chauncey Billups (Denver), Stephen Curry (Warriors), Kevin Durant (Thunder), Tyreke Evans (Kings),Rudy Gay (Grizzlies), Eric Gordon (Clippers), Danny Granger(Pacers), Jeff Green (Thunder), Andre Iguodala (76ers), David Lee(Warriors), Brook Lopez (Nets), Kevin Love (Timberwolves), OJ Mayo (Grizzlies), Lamar Odom ( Lakers), Derrick Rose (Bulls),Amare Stoudemire (Knicks), Gerald Wallace (Bobcats), Russell Westbrook (Thunder), Robin Lopez (Suns), Rajon Rondo (Celtics) I Tyson Chandler (Maverricks).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije